+36 62 314 763 +36 70 775 74 43 6726 Szeged, Fülemüle u. 22.

Blog

12Feb

Milyen a jó fogkefe?

A jó fogkefe ismérvei összegezve: egyenes, kisfejű, a sörteszálak egyenlő hosszúságúak és puhák. Ha a sörték már szétállnak, akkor a lepedéket már nem lehet hatékonyan eltávolítani, a fogkefét le kell cserélni. Kellő gyakorisággal használt fogkefénél ez általában három hónap után következik be.

08Feb

A gyermekkori fogsérüléseknek komoly következménye lehet!

A tejfogak sérülésénél fennáll a veszélye annak, hogy a maradófog csírája is sérül. Az idő előtt elvesztett tejfog fogtorlódáshoz vezethet, mely helyfenntartó készülékkel megakadályozható, de a már kialakult a torlódást csak hosszadalmas fogszabályozási folyamattal lehet helyrehozni. Gyermekfogászatunkon lehetőség van a fog letört darabjának pótlása, a fog rögzítése, illetve visszaültetésére is!

05Feb

Éjszakai fogcsikorgatás?

A megoldás a harapásemelő sín! A harapásemelő sínnel megakadályozható az éjszakai káros fogcsikorgatás, de a stressz miatt fellépő szorítás esetén is alkalmazható, emellett pedig fellépő ízületi fájdalom esetén is hasznos tud lenni.

01Feb

Te is szeretnél fogékszert, hogy kitűnj a tömegből?

A fogékszer kiváló lehetőség arra, hogy fogainkat kiemeljük, mosolyunkat pedig még szebbé tegyünk. A fogékszerek nagyszerű divatkiegészítők lehetnek, hiszen az apró ékszer szexis, egyedi, és fiatalos megjelenést kölcsönöz viselőjének. A fogköves, szuvas, esetleg szabálytalan fogra azonban nem tehető fogékszer, ezért minden esetben ellenőriztessük fogainkat fogorvosunkkal!

29Jan

Mikor gyanakodjunk, hogy a fogászati implantátum nem jól lett beültetve?

Mindenképpen forduljunk fogorvoshoz, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a beültetett implantátum mozog, ha a fogászati implantátum rendszeresen fáj, ha gyulladt az íny az implantátum körül, vagy ha váladékozás, vérzés jelentkezik. Implantátumának beültetése nem volt sikeres? Jöjjön el szegedi rendelőnkbe és megbeszéljük a lehetőségeket.

25Jan

Hajhullást is okozhat a fogászati ciszta!

A ciszták általában észrevétlenül fejlődő elváltozások a szervezetben. A fogászati ciszták előbújni képtelen bölcsességfogaknál, valamint elhalt fogaknál is kialakulhatnak, de trauma hatására is létrejöhetnek. Jelenlétük góckutatás során is felismerhető, melynek elvégzésére a Fehér Dent Esztétikai Fogászatnál is lehetőség van!

22Jan

Mit ne együnk foghúzás után?

A szájsebészeti kezelések (pl foghúzás) esetében a kezelés után lehetőleg ne igyunk és együnk semmit, amíg a vérzés el nem áll. Foghúzás után a fogorvosok nem ajánlják tejtermékek fogyasztását legalább 1 hétig, hiszen ezek az élelmiszerek a szájban tovább erjednek, ezáltal elszaporodhatnak a baktériumok, melyek felülfertőzhetik a sebet. Étkezések után szükséges a szájöblítés is, hiszen […]

18Jan

Mi okozza a fogak érzékenységét?

A fogérzékenység egy nagyon gyakori fogászati probléma, ami hosszú idő alatt alakul ki, és ínyvisszahúzódás, vagy a fogzománc elkopása miatt fordul elő. Leggyakrabban a 20 és 50 év közötti korosztályt érinti, és általában nem megfelelő fogmosási technika, elégtelen szájhigiénia, vagy túl gyakori fogmosás miatt alakul ki. Ha Önnek is érzékenyek a fogai a hidegre-melegre, vagy […]

15Jan

Hány percig tart egy fogmosás?

Az alapos fogmosás legalább 2-3 percig tart, de valójában nem az idő számít, hanem az, hogy fogaink felületét alaposan megtisztítsuk. Ha rossz technikával mosunk fogat, moshatjuk akár 10 percig is, mégsem lesz tökéletes az eredmény.Különösen az esti fogmosásra kell odafigyelni, a tessék lássék dörzsölés és utána pár öblögetés eredménye gyakran a fogszuvasodás.

11Jan

Szájsebészeti beavatkozás korszerű eszközökkel

Minden nagyobb fogászati beavatkozás során arra törekszünk, hogy pácienseink eredeti fogait megőrizzük. Vannak azonban olyan esetek, amikor a páciens foga már nem menthető meg (pl. bölcsességfog eltávolítása, foghúzás, foggyökércsúcs eltávolítás), így szájsebészeti beavatkozásra van szükség. Rendelőnkben korszerű eszközökkel, magas szakmai tudással és teljes odafigyeléssel várjuk a hozzánk érkező pácienseket.