+36 62 314 763 +36 70 775 74 43 6726 Szeged, Fülemüle u. 22.

Blog

29Oct

Tudta, hogy a sajt jót tesz fogainak?

A sajtban található kálcium és foszfor ugyanis segít semlegesíteni azokat a szájban található savakat, amelyek a fogszuvasodásért felelnek. A sajt egy olyan filmréteget is létrehoz a fogak körül, amely segít a zománcréteg megújulásában.

24Oct

Hogyan befolyásolja az edzést egy szájsebészeti beavatkozás?

A műtétet követően 24 óráig kerülni kell a könnyű testmozgást, az edzés jótékony hatásáról pedig 72 órán keresztül kell lemondanunk. Fontos, hogy az edzés újrakezdésénél fokozatosan terheljük meg újra szervezetünket és figyeljünk a testünk nyújtotta jelekre.

19Oct

A vonzó mosoly emlékezetes

Tudta, hogy egy átlagos nő napi 62-szer mosolyog, míg egy átlagos férfi csak napi 8-szor? Egy tanulmány megállapította, hogy ha valaki új emberekkel találkozik, akkor 88%-uk azokra az emberekre emlékszik, akiknek vonzó mosolyuk volt. Szeretne kitűnni a tömegből? Egy szép, szabályos mosollyal, ez sokkal könnyebben megy!

14Oct

A szabálytalan mosoly sok veszélyt rejt magában

Vajon elégedjünk meg azzal, hogy egészségesek a fogaink vagy küzdjünk a szabályos mosolyért? A szabálytalan mosoly sok veszélyt rejt magában. A torlódó fogak közét hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen rendesen megtisztítani, így a szuvasodás esélye nagy mértékben megnő. A harapási problémák nemcsak a fogainkra nehezedő nyomás eloszlásának rendjét borítják fel, de hatással vannak az állkapocsízületünkre és […]

09Oct

Fogfehérítési módszerek, amelyek nem károsítják a fogzománcot

Fogaink színére sok minden hatással lehet. A cigaretta, tea, kávé, különböző ételek vagy akár egyes gyógyszerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy idővel fogaink elveszítsék fehérségüket. Szerencsére ebbe nem kell belenyugodnunk, hiszen ma már olyan modern, kíméletes fogfehérítési módszerek is léteznek, amelyek nem károsítják a fogzománcot, mégis vakítóan fehérré varázsolják fogainkat!

04Oct

Milyen gyakran érdemes fogkő-eltávolításra járni? 

Mindenkinek más ütemben képződik a fogköve, így a fogkő-eltávolításra szükség lehet félévente vagy évente, de akár 3 havonta is. Mivel a felszaporodott fogkő számos fogászati problémáért felelős és egészségünket is több fronton veszélyezteti, érdemes komolyan venni és a megfelelő időszakonként szakember segítségét kérni. Forduljon hozzánk bizalommal!

29Sep

Miért hasznos a gyermekeknek a barázdazárás?

A fogak rágófelszínén megbúvó mély barázdák remek búvóhelyéül szolgálnak a fogszuvasodásért felelős baktériumoknak. Ezen barázdák beöntéssel történő feltöltése csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, míg a rágást nem akadályozza. A kezelés teljesen fájdalommentes, fogfúrást sem igényel! Előzze meg gyermeke fogainak romlását!

24Sep

A nyál megvéd a fogszuvasodástól?

A nyál fontos szerepet játszik a táplálék emésztésében, de talán még fontosabb, hogy közrejátszik a fogak védelmében is. Olyan anyagok lelhetők fel a nyálban, amelyek védelmet nyújtanak a fogszuvasodást okozó baktériumok ellen, azaz képes megakadályozni, hogy a fogakat károsító baktériumok biofilmet képezzenek a fogak felszínén.

19Sep

Tudta, hogy a dentin az egyik legtartósabb anyag a szervezetünkben?

Normál körülmények között egy nap fogaink több, mint 5000 alkalommal érintkeznek a rágás során, az egészséges fogak mégis ritkán törnek vagy repednek el. A Berlini Orvostudományi Egyetem kutatásai alapján a fogak hihetetlen ellenálló képességét a dentin nanoszerkezete és a szerves, valamint a szervetlen anyagok közötti interakciók adják. A dentin ellenálló képessége azonban csak addig ennyire […]

15Sep

,,A módszer előnye, hogy bár a páciens képes kommunikálni orvosával a kezelés során, semmit nem fog érezni.”

Éber szedáció a fogászati kezelések során. „Fogorvoshoz megyek. – Jaj szegény, hát nem irigyellek.” Nagyon sokunk életében volt már hasonló párbeszéd. Rettegünk a fogorvostól. Vagyis inkább a fogaink kezelésével együtt járó stressztől, fájdalomtól. A mai modern technikáknak köszönhetően a legtöbb fogászati beavatkozás azonban már minimális fájdalommal elvégezhető. Egy, a fogászati kezelések során alkalmazható fájdalom- és […]