+36 62 314 763 +36 70 775 74 43 6726 Szeged, Fülemüle u. 22.

Fémmentes elasztikus fogpótlás, a legmodernebb technológiával készülő kényelmes, észrevehetetlen műfogsor a Fehér Dent Esztétikai Fogászatban

Din păcate acest articol este disponibil doar în Maghiară și Engleză Americană.

Fémmentes elasztikus fogpótlás, a legmodernebb technológiával készülő kényelmes, észrevehetetlen műfogsor a Fehér Dent Esztétikai Fogászatban

A foghiány az alábbi problémákat okozhatja:

 • rágóképesség csökkenése
 • hangképzés zavara
 • esztétikai hátrány
 • az arckifejezés változása
 • pszichés gátlások kialakulása
 • munkaképesség csökkenése (elsősorban előadóművészek, tanárok, fúvós hangszeren játszók esetén)
 • a hiányt határoló fogak dőlése, vándorlása
 • a maradék fogak kiemelkedése (ha hiányzik a másik állcsontban lévő fogpár)
 • a maradék fogak túlterhelése, fokozott kopása
 • a fogágy károsodása, majd ezt követően újabb fogak elvesztése
 • hosszú távon az állkapocsízület fájdalma, valamint
 • az emésztőrendszer megbetegedései jelentkezhetnek

A hiányzó fog szomszédjai elkezdenek bedőlni az üres térbe. A másik állcsontban lévő fog "kinő" a helyéről, és meghosszabbodva próbálja pótolni az eltávolított fog hiányát. Amennyiben több fog is hiányzik egymás mellett, az egész harapási helyzet módosul, tulajdonképpen megsüllyed, és ez az esetek többségében fájdalmas rágóízületi problémákat okoz. Szintén több fog hiányánál gyakori, hogy a meglévők elmozdulása miatt azok között rések keletkeznek, ami elsősorban elől esztétikai problémát okoz a páciensnek. A megváltozott harapási helyzethez az ízület is alkalmazkodik, és átépül, a rágóizmok kétoldali egyensúlya felborul, ezek pedig olyan következmények, amiket csak nagyon nehezen lehet helyreállítani. Az elhalasztott fogpótló kezelés általában elhúzódóbb, kellemetlenebb és összetettségénél fogva költségesebb is.

KEZELÉSÜK

Termoplaszt műanyagokból készült fogpótlások a Fehér Dent Esztétikai Fogászatnál
Termoplaszt műanyagokból készült fogpótlások a Fehér Dent Esztétikai Fogászatnál

Legyen szó rögzített, részleges vagy kivehető fogpótlásról, a fém és kerámia megoldások mellett már rendelkezésre áll egy újfajta anyag, a termoplaszt műanyag, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A termoplaszt műanyagból készült fogpótlásokat, műfogsorokat a legkorszerűbb fröccsöntéses technológiával készítik, amely technológiával a szájba legjobban illeszkedő fogpótlás készíthető.

Protézisek, amelyek termoplaszt műanyagból készülnek
Protézisek, amelyek termoplaszt műanyagból készülnek

Legyen szó teljes vagy részleges műfogsorról a termoplaszt műanyag fogpótlással csökkenthető az a kényelmetlenség vagy irritáció, amelyet egy fém protézis okozhat. A jól illeszkedő műfogsorral elkerülhető a szájpadlás kellemetlen égő érzése, nincs kellemetlen íze és esztétikus kivitelű. Ebből az anyagból olyan protézis is készíthető, amely a meglévő fogakhoz illeszthető, így nincs szükség szájpadlásfedésre, amely sokszor kényelmetlenségeket okozhat. A termoplaszt anyagra jellemző a tökéletes formatartás, stabilitás, kiváló illeszkedési pontosság, ellenállóság, és a törésállóság.

Az anyag nagyon higiénikus, könnyű tisztítani és alaptulajdonságai miatt a műfogsorok használata során sokszor előforduló kellemetlen szagok is elkerülhetőek.

Harapásemelés
Harapásemelés

Harapásemeléshez az eddig használatos mélyhúzott lemez felváltására alkalmas hiszen sokkal precízebben lehet vele adagolni a szükséges emelés magasságát. Jóval pontosabban és esztétikusabban el lehet készíteni a harapásemelőt és ezáltal egész nap bent lehet a szájban.

Helyben tartó sín
Helyben tartó sín

A retenciós helyben tartó sín, amelyet fogszabályozás után kell viselni is készülhet termoplaszt műanyagból. Akik az eddigi megoldásoktól idegenkednek, mert e miatt nem volt komfortérzetük a viselésnél, most megoldást kapnak a problémáikra.

Data sosire

Kérjen konzultációs időpontot a Fehér Dent Esztétikai Fogászat szegedi rendelőjébe, melynek során megbeszéljük az Ön számára legoptimálisabb, legkényelmesebb kezelési lehetőségeket! (Az első megbeszélés/anamnézis 5.000 Ft, mely levonásra kerül, ha nálunk folytatja a kezelést.)

Gyakran ismételt kérdések

Kiknek ajánljuk a kivehető, elasztikus fémmentes, termoplast fogpótlásokat, protéziseket?

Fémallergiásoknak kézenfekvő megoldás, azonban nemcsak ők azok, akik élvezhetik előnyeit. Olyanoknak ajánljuk: akik szeretnének egy magas minőséget biztosító fogpótlást, műfogsort akik szeretnének toxikus hatás nélküli antiallergén anyagból készülő fogpótlást akik szeretnék, hogy műfogsoruk jól illeszkedjen akik olyan fogpótlást szeretnének, amelynél nem szükséges a szájpadlásfedés, akik szeretnék elkerülni a szájpadlásfedéssel járó kellemetlen tüneteket (hányinger, irritáció, szájpadlás-érzékenység) akik szeretnének egy esztétikus, stabil és higiénikus megoldást akik szeretnék, hogy műfogsoruk, fogpótlásuk ne befolyásolja közérzetüket, mindennapi életüket bármely életkorban prémium megoldás, azoknak akik hajlandóak az extra minőségért ár-érték arányban kicsit többet fizetni

Milyen megoldások léteznek termoplasztikus műanyagból?

Teljes műfogsor Kivehető műfogsor a meglévő fogakhoz rögzítve, szájpadlás-áthidalás nélkül Csapos műcsonkok Hiányzó fogakat pótló klipsz megoldások Hosszú távú és ideiglenes korona és híd Harapásemelő sín Helyben tartó sín A részleges fogpótlásoknál a megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges a szomszédos fogak lecsiszolása a felhelyezés előtt.