Cone Beam CT- CBCT

Részletes képalkotás, precízebb diagnózis:

mindent a Cone Beam CT-ről

 

A pontos állapotfelmérés és diagnosztika az orvoslás egyik legfontosabb alappillére. Komolyabb beavatkozások esetén azonban a hagyományos röntgentechnológiák nem mindig nyújtanak pontos képet az esetleges elváltozásokról, a felvételek gyenge minősége pedig a pontos diagnózis torzulásához vezethet.

Az eddigi műszerekkel ellentétben kínál precízebb és emberbarátibb megoldást a Cone Beam CT, melynek segítségével háromdimenziós felvételek készíthetők a fogakról és az állcsontokról. A korábbi, kétdimenziós felvételi technológia nem bizonyult elég kifinomultnak ahhoz, hogy felfedje a kezdődő elváltozás jeleit, ám a 3D technológiával készült felvételek részletesebb képet mutatnak a gyulladásos elváltozásokról, de támpontot nyújtanak implantátumok tervezésekor, ciszták diagnosztikájában és a szájsebészet területén is. A részletes felvételeknek köszönhetően pontosabb kép kapható a foggyökerek helyzetéről, anatómiájáról, valamint a foggyökerek körüli területről is, melyet kulcsfontosságú vizsgálni, ha gócbetegség gyanúja merülne fel. Mindemellett a berendezés 6 eltérő nagyságú arcüreg és állkapocsízületi, valamint állcsontfelvétel készítésére is alkalmas.

Cone Beam CT- CBCT

A készülék a páciens feje körül körbefordulva készít felvételeket, majd ezekből a képekből egy szoftver segítségével állítják elő azokat a felvételeket, melyek a diagnosztikában használatosak. A besugárzott terület az új sugárzási formának köszönhetően (mely leginkább egy háromszögre emlékeztet) sokkal jobban hasonlít a természetes fogívhez, így nem csak az érdektelen terület marad a sugárzási területen kívül, de egyúttal csökken a besugárzás is.

Rendelőnkben az innovatív és – a szervezetet is kímélő – zöld technológiával rendelkező Cone Beam CT-vel beépített Vatech Pax-i 3D digitális panoráma röntgengép teszi teljessé a fogorvosi radiológiai diagnosztikát.

A korszerű diagnosztikai eszköz nem csak a fogorvosok munkáját segíti, de a páciensre nézve is számos előnnyel jár:

  • Innovatív technológiájának köszönhetően a lehető legkisebb sugárterhelés éri a pácienst (a felvétel elkészítési ideje pár másodperc).
  • A berendezés segítségével 3D CT és panoráma röntgenfelvétel is készíthető, így a páciensnek nem kell külön röntgen központba mennie a két felvételért. A CT gép segítségével lehetőség van mindössze egyetlen egy fog gyökereinek alapos vizsgálatára, de képet kaphatunk a komplex fogazatról és állcsontról, valamint az ott található problémákról is.
  • A 3D CT nem csak a szervezetet kíméli, de zöld technológiának köszönhetően a környezetet is óvja.

 

A Fehér Dent Altatásos Fogászatnál fontos szempont számunkra, hogy pácienseink a lehető legjobb szolgáltatásban részesüljenek és biztonságban érezzék magukat. A folyamatos tanulás és képzés mellett elengedhetetlennek tartjuk, hogy csúcstechnológiás gépekkel segítsük a kezelések sikerességét. A legújabb Cone Beam CT-vel beépített Vatech Pax-i 3D digitális panoráma röntgen berendezés lehetővé teszi, hogy pácienseink számára a lehető legpontosabb diagnózist állítsuk fel és így személyre szabott kezelést tudjunk nyújtani számukra.