Altatásos fogászat

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch und Amerikanisches Englisch verfügbar.

Fehér Dent Aesthetic Dental Clinic in Szeged offers dental treatment for children using sedation. With 1-2 hours of sedation we can solve all dental problems at the same time. We offer pain free treatment and relaxed atmosphere for patients of all ages. Our dentists and assistants are all experienced dental professionals from reputed hospitals and clinics. You can make an appointment by contacting us: 6726 Szeged, Fülemüle u. 22. tel.: +36 62314 763 mobil: +36 70 775 74 43 www.feherdent.hu/contact

Kezelés

Az altatás, nyugtatás menete
Az altatás, nyugtatás menete

Az altatás során a páciens mindvégig a fogászati székben ül. A beteg a beavatkozás előtt 6 órával nem fogyaszthat semmilyen táplálékot, 2 órával előtte ihat utoljára tiszta vizet, esetleg teát.

A legelső lépés a beteg megnyugtatása. A fogászati altatást vénás injekcióval kezdjük, ami egy kis szúrást jelent legtöbbször a kézfejen, több kellemetlenséggel nem is kell számolni. Az injekció hatására a beteg „enyhe” ill. „közepes” alváshoz hasonló állapotba kerül műtét végéig. Amikor a páciens elszenderedik, vagy elalszik, az orron keresztül folyamatosan oxigént adunk neki, mérjük a vérnyomását és a vér oxigén telitettségét. Az altatásban végzett fogászati beavatkozás hossza szabadon megválasztható, de általában nem tart tovább 2,5 óránál.

Fogászati altatást követően

A kezelés után a beteg legtöbbször már a beavatkozás végére ébren van, de még körülbelül fél órát a székben felügyeljük. Ezután a váróhelyiségben leültetjük és folyamatos felügyelet mellett tartjuk. Ha a beteg biztosan sétál, ivott és nincs hányingere, akkor elengedjük. Az altatást követően a beteg csak kísérővel hagyhatja el a rendelőt. Autót vezetni nem engedélyezett az altatás, nyugtatás napján.

Fogászati altatás veszélyei

A fogászati altatás, nyugtatás okozhat nem várt eseményeket, de ezek nagyon ritkán fordulnak elő. Az esetleges mellékhatások kezelésére, pl. ájulás, gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység fel vagyunk készülve. Altatóorvosaink nagy gyakorlattal és körültekintéssel végzik munkájukat. A Fehér Dent Altatásos Fogászatnál a szövődmények elkerülése érdekében a szervezet reakcióit különböző monitorok segítségével folyamatosan ellenőrizzük, és ügyelünk az Ön biztonságára.

Check-in

Altatásos fájdalomcsillapítás fogászati beavatkozásokhoz

Mi az altatásos fogászati fájdalomcsillapítás?

Az altatásos fájdalomcsillapításnak, vagy altatásos fogászatnak nevezzük azt, amikor a beteg a helyi érzéstelenítés mellé valamilyen általános hatású szert kap, amitől nehezebben reagál külvilág ingereire, néha elalszik. Ez nem mély altatás, mert a beteg könnyen ébreszthető, légúti védekező reflexeire nincs hatással az altatás. Az altatásban végzett fogászati beavatkozásokat régen csak nehezen vagy nem kooperáló betegeknél alkalmazták. Ma a kis mellékhatású szerek alkalmazása mellett bátran ajánljuk azoknak is, akikben valamilyen korábbi kellemetlen élmény miatt félelem alakult ki. Ma már gyerekeknél is alkalmazhatjuk, mivel kíméletes módszer. Az altatásos fogászaton kezelt páciens végigalussza a beavatkozást, így nem kell tartani a fájdalomtól.

Hogyan történik az altatás, nyugtatás a Fehér Dent Altatásos Fogászatnál?

Az altatást minden esetben aneszteziológus szakorvos végzi. A beavatkozást aneszteziológus által végzett betegvizsgálat előzi meg. A vizsgálat során a beteg korábbi betegségei, jelen állapota, az altatás részletei, előkészületei kerülnek megbeszélésre, és fizikális vizsgálatot végzünk. A fogászati rendelőben végzett altatáshoz nem szükséges előzetes kivizsgálás. Ha a beteg meg van fázva a beavatkozást el kell halasztani.

Vélemények

Erika nagyon fél a fogászati beavatkozásoktól, így amikor kiderült, hogy két fogát is ki kell húzni, biztos volt benne, hogy ezt csak altatásos kezelés során vállalja. Mint mesélte, nem bánta meg döntését: se fájdalmai, se emlékei nem voltak a beavatkozás végén. Tovább olvasom