A fogaink és a szerveink közötti kapcsolat

A fogászati gócokról
Dr. Voll szerint a gócok legnagyobb része a fogaknál található. Ha valamelyik energiapályán zavar áll be, az előbb-utóbb betegségként jelenik meg egy másik meridiánnál. Attól függően, hogy egy góc melyik fognál jelentkezik, más és más betegséget idézhet elő a szervezetben. A fogászati góc blokkolhatja a teljes energiaáramlást, ráadásul úgy, hogy nem is okoz tünetet. A fogászati góc megszüntetésének többféle módja ismert, történhet a beteg fog eltávolításával vagy a fog körüli beavatkozással. Fogászati góc lehet a helytelen gyökértömés is, de sokszor a helyesen gyökértömött fog is góc lehet, mivel a szervezet a gyökértömést sokszor idegen anyagként kezeli. A fogászati gócot diagnosztikai vizsgálatokkal lehet felismerni, melyre szegedi fogászati rendelőnkben is lehetőség van.

Az amalgám mérgező hatásáról
A biológiai fogászat az amalgám használatát elutasítja mivel mérgező hatással van a szervezetre. Az amalgámot több országban is betiltották, mivel magas higanytartalma a tömésekből kioldódva a szervezetbe kerülhet. Ezáltal veszélyeztetheti a bélflórát, a májat, az agyat, valamint a veséket is. Az amalgámból kiáramló higany egészségre gyakorolt hatása lehet fejfájás, kimerültség, felső légúti hurutok, fogínyvérzés, bőrbetegségek, látászavarok, szívpanaszok. Az amalgámcserét minden esetben szükséges tisztító kúrákkal is kiegészíteni, például böjtkúrával, szelénterápiával, gyümölcskúrával.

Fémallergia
Fogászati kezelések során számos allergizáló anyaggal találkozhat a szervezet. Ilyenek például a fémek, melyek tömések formájában mérgező anyagokat tartalmazhatnak. Ezek felszabadulása függhet étkezési szokásainktól, a tömések elhelyezkedésétől, egyéni rágási szokásoktól. A fémekből felszabaduló méreganyagok olyan problémákat is okozhatnak, mint például izomgörcs, húgyúti problémák, alvászavar, fáradékonyság. A Fehér Dent Altatásos Fogászatnál Szegeden éppen ezért fémmentes anyagokkal dolgozunk, melyek nem csak egészségesebbek, hanem esztétikusabbak is!

Eltérő fémek a szájban
A szájban levő tömések, fém fogpótlások, valamint a piercing is okozhat problémát. Ezek ugyanis megváltoztatják a nyál PH értékét, ami negatív hatással van a táplálék előemésztésére, és ez később emésztési problémákhoz vezethet.

Forrás:
http://szabadonebredok.info/a-fogak-es-szerveink-kapcsolata/