Nem ciki a fogszabályzó!

A fogszabályzó nem ciki, hanem épp ellenkezőleg… vagány!
megegyervAzt gondolod, hogy fogszabályozóval majd nehezebb lesz, nem lesz annyi barátod és egyébként is milyen ciki lesz a helyzet? Pedig ez a kis kényelmetlen időszak pont abban segít, hogy amikor majd igazán fontos lesz, a legszebb legyen a mosolyod! Aki most fogszabályozót visel bátor és vagány, hiszen felmeri vállalni azt, hogy az egészség, tökéletesség és szépség elérése számára fontos.
Sőt, az ápolt külsővel igenis szexi látványt nyújthat, ha a fogszabályozót viselő nem szégyelli azt.
De miért is fontos a fogszabályozás, miért kell az neked?

A fogsort nem lehet fésülni
Bármennyire is hihetetlen, kevés tini rendelkezik azzal a nagyszerű adottsággal, hogy tökéletes a fogsora, szóval nem kell aggódnod, többen vagytok, mint gondolnád! Ha jobban megnézed ismerőseidet, meg fogsz lepődni, garantáltan nem találsz majd olyat, akinek tökéletesen egyenes a fogsora. A magyarázat végtelenül egyszerű: a fogak nem nőnek teljesen egyformán.
A fogaid talán nem nőttek egyenesen, torlódtak vagy az alsó és felső állkapcsod nem ugyanakkora. Erre a fogszabályozó orvosok a “rossz harapás” kifejezést használják.
A fogorvosod ezeket észre fogja venni és a jövőbeni sikerességed érdekében javasolni fogja a fogszabályzót neked.

Még egy érv a fogszabályzó mellett
Ugyan használnak még fém fogszabályzókat, de egy kis szerencsével neked nem arra lesz szükséged. Manapság sokkal több lehetőséged van, mint azt gondolnád. Az esztétikus fogszabályzóval, mely megegyezik a fogad színével szinte teljesen észrevétlenül kerülnek helyre a fogaid. De ha bevállalós vagy – és miért ne lennél az – akár kedvenc csapatod színeit is felrakathatod a fogaidra.
Ezek után mi jöhetne még? Ha hiszed, ha nem, olyan fogszabályzók is vannak, amelyet a fogsorod mögé tesznek, azaz teljesen láthatatlan, ez az úgynevezett lingualis fogszabályzó.
Arról nem is beszélve, hogy a technikai fejlődésnek köszönhetően ma már sokkal gyorsabb eredményt lehet elérni az fogszabályozási eszközökkel.

Mi is a fogszabályzók működési elve?
Végtelenül egyszerű alapelv szerint működnek a fogszabályzók. Fogaidat úgy egyenesítik ki, hogy nyomást fejtenek ki azok bizonyos pontjain. A legtöbb tininek csak sima, általános fogszabályzó szükséges, már ezek is helyre teszik a kusza fogakat. Ezek drótból és gumiból állnak, a drót a fogak mozgatásában játszik szerepet, míg a gumisáv szépen sorba állítja fogaidat.
Sajnos azért némi kellemetlenség is vár rád, a Fehér Dent Altatásos Fogászat fogorvosai megmondják majd neked, hogy mennyi ideig kell viselned a fogszabályzódat (lehet, hogy éjjel-nappal, akár 2 éven keresztül, de az is lehet, hogy elegendő csak éjszaka és mindösszesen fél évig).

Jó tanácsok a „fogszabályzós” élethez
Sajnos a fogszabályzóra igaz a mondás, ha ételről van szó: vonzza, mint méhet a méz. Éppen ezért minden étkezés után fogat kell mosnod és az sem mindegy mit eszel, mert sajnos elég sok étel beleragad a fogszabályzóba, ehhez az orvosodtól kapsz segítséget. Ezek közé tartozik a rágógumi is, szóval arról bizony le kell mondanod a fogszabályozás idejére.
Mint majdnem minden új dolog, elsőre ez is fura érzés lesz azért, de ha kicsit fáj, nyugodtan leszedálhatod magad némi fájdalomcsillapítóval, persze csak orvosod és szüleid hozzájárulásával!
Mindezek után már csak azt kell elhinned, hogy a fogszabályozás után nem marad más, csak a vadonatúj és hódító mosolyod! A Fehér Dent Altatásos Fogászatnál segítünk neked elérni ezt!