Prevenció

A preventív fogászat szerepe
prevencioHa a fogaink egészségéről van szó, akkor az első és legfontosabb a megelőzés. A megelőzés azonban nem csupán a fogmosásból áll, hanem ugyanolyan fontos a helyes táplálkozás is. A fogászati problémák elkerülése érdekében azonban nem csupán az egészséges étrend és a megfelelő szájhigiénia a fontos, hanem az is, hogy rendszeresen részt vegyünk fogászati szűrővizsgálaton. A szegedi Fehér Dent Altatásos Fogászatnál kiemelten fontosnak tartjuk a preventív fogászat szerepét.

Miért fontos félévente fogorvosnál megjelenni?
A fogorvos már egészen kezdeti fázisban felfedezheti a komolyabb fogászati problémákat is, melyek kezeletlenül akár súlyos fogászati betegségekhez vezetnének. A legtöbb fogászati probléma addig nem okoz tünetet, amíg olyan fázisba nem ér, ami már komoly fájdalommal nem jár. Ekkor a probléma sokszor már nehezebben is kezelhető. A fogorvos ráadásul emellett egy kontrollvizsgálat alkalmával akár a rákos elváltozásokat is ki tudja szűrni a szájüregben.

A prevenció nagyszerű eszköz, éljünk vele!
Szerencsére nem szükséges óriási összegeket költeni a fogászati prevencióra, hiszen az mindenki számára elérhető, amennyiben komolyan veszi a szájápolást és a szájhigiéniát. Mindenkinek megéri odafigyelnie a fogaira, hiszen hosszútávon megtérül a gondoskodás, fogaink ugyanis egy életen át velünk lesznek. Ráadásul sokkal költségesebb a fogászati betegségek megoldására (fogpótlás, foghúzás, implantáció, stb.) költeni, mint magára a prevencióra. A fogak egészsége emellett az egész szervezetre hatással van, így kezeletlen fogbetegség is komoly kihatással lehet életünkre! Várjuk Önt is szeretettel szegedi fogászati rendelőnkbe, ahol minden fogászati eszköz egy helyen megtalálható a prevencióhoz, és a már kialakult fogászati problémák hatékony kezeléséhez!