Fogászati garancia

garanciaAz elvégzett munkáinkra nyújtott garancia keretében vállaljuk:

A Fehér Dent Altatásos Fogászat Szeged rendelő az esztétikai fogászat nemzetközileg és hazánkban is elfogadott, korszerű kezelési elveinek megfelelően meghatározott időtartamú, írásos garanciát vállal. Írásos garancialevelet állítunk ki (rendelőnk, ill. fogtechnikai laboratórium) az átadásra kerülő nagyobb fogműről. A garancialevél egyben tanúsítvány arról, hogy a fogmű készítésekor kiváló minőségű anyagokat használtunk föl, és az alkalmazott technológia megfelel a legmagasabb szakmai és minőségbiztosítási követelményeknek. Garanciális igény a későbbiekben kizárólag a garancialevél felmutatásával érvényesíthető, ezért a garancialevelet kérjük megőrizni! Amennyiben az általunk elkészített fogmű rendeltetésszerű használat mellett le- vagy eltörik, megreped, elszíneződik, meglazul, akkor ingyenesen helyreállítjuk, felpolírozzuk, stb., vagy szükség esetén kicseréljük. További részletes tájékoztatót (pl. garanciaidők) az írásos garanciában olvashat, amit a kezelési terv mellékleteként vehetnek át pácienseink.

A garancia érvényesítésének további feltételei:

Megfelelő fogápolás, a kezelőorvos által ismertetett szájhigiéniás előírások folyamatos betartása. A kezelőorvos által előírt ellenőrzéseken (3 havonta, 6 havonta, évente) való megjelenés. A kezelőorvos javaslata alapján elvégzendő állapotfenntartó kezelések (pl. protézis alábélelése, fogkő-eltávolítás, stb.) 30 napon belül történjenek meg. Fogazatáról a fogkövet az előírt időközönként professzionális kezeléssel eltávolíttatja. A kezelés teljes összege kiegyenlítésre került.

A garancia nem terjed ki pl. az alábbiakra:

A páciens általános betegségének következményeként beállt rágószervi károsodásokra. A kezelést megelőzően ismeretlen, ám a kezelést követően kialakult allergiákra, fogbetegségekre és azok következményeire. Fokozott (túlzott) igénybevétel következtében kialakult károsodásokra, mint amilyenek pl. az éjszakai fogcsikorgatás, fogszorítás. (Fogorvosa által javasolt éjszakai harapáslazító sínt nem készítteti el, illetve nem hordja, amelynek következménye a túlzott fogsorszorításból adódó porcelán leplezés lepattanása lehet.) Porcelán héj esetén a héj megfeszítése által okozott károkra. Rendellenes, ill. szakszerűtlen használatból vagy balesetből származó fogmű-sérülésre. A restauráción házilag végzett átalakítási vagy javítási próbálkozástól származó károsodásokra. A kezelés újrakezdése esetén, ha azt a páciens többszöri távolmaradása teszi indokolttá. Az általunk szükségesnek ítélt, de a páciensnek felróható ok miatt el nem végzett kezelésekre (pl. híd készítését követően begyulladt fog elmaradt gyökérkezelése, tömése). Amennyiben idegen (máshol praktizáló) fogorvosok vagy fogtechnikusok a kezelésbe beleavatkoztak. A kivehető fogpótlások időnkénti alábélelésére*, ugyanis az ínysüllyedés természetes folyamatnak tekintendő és érvénytelen a gyökérkezelésekre**.

* Kivehető fogpótlások garanciája – A kivehető részre a garancia abban az esetben érvényes, ha a páciens az alábélelés megállapításának érdekében félévenként ellenőrzésre jön, és meglévő fogpótlását szükség esetén alábélelteti.

** Gyökérkezelésekre az egyénenkénti magas rizikófaktor miatt, a legfigyelmesebb fogorvosi kezelés ellenére sem tudunk hosszú távú garanciát vállalni.