Fogászati röntgen a Fehér Dent Altatásos Fogászatnál!

Önnek nem kell sehová sem mennie vagy sokáig várakoznia azért, hogy a kezeléséhez szükséges fogászati röntgen elkészüljön!

A legmodernebb készülékeinkkel helyben elkészítjük a felvételeket, és azokat azonnal kiértékeljük.

Korszerű fogászati rendelő elképzelhetetlen a következő három berendezés nélkül:

  • intraorális kamera (röviden orálkamera)
  • röntgenkészülék
  • panorámaröntgen
Fényképfelvételek készítése orálkamerával

A szájüregen belüli felvételek készítéséhez nyújt hatásos segítséget az orálkamera, aminek használatával a szájüreg belsejében bárhol, bármit digitális úton rögzíthetünk. Pl. a kezelések megkezdése előtti állapotát, helyzetét a páciens fogainak, annak érdekében, hogy a későbbiekben az összehasonlítható legyen a kezelés utáni végeredménnyel. Az elkészített felvételek igény szerint kinyomtathatók vagy digitális adathordozón (CD) rögzíthetők.

Röntgenfelvételek készítése intraorális röntgenkészülék segítségével

Azokban az esetekben érdemes használni, amikor a panorámaröntgen nem szolgáltatná pontosan az elvárt eredményt, vagy nem is indokolt, hiszen pl. kifejezetten egy, vagy két fog vizsgálatáról van csupán szó.

Panoráma röntgenfelvétel készítése

A panoráma röntgenkészüléknek akkor vesszük hasznát, amikor egyszerre több mindenről szeretnénk információkhoz jutni, hiszen az így készített felvételeken, a fogazaton kívül látszódnak még az állcsontok, és az arc-melléküregek is - a bennük lévő esetleges kóros elváltozásokkal együtt. Segítségével vizsgálat tárgyává tehetők a még elő nem tört fogak is. Rákszűrést is végezhetünk, mivel a felvételeken jól elkülöníthetőek a kóros képletek.

Teljes koponyafelvétel (egy- vagy kétoldali)

Leginkább fogszabályozó kezeléseknél készítendő ilyen jellegű röntgenfelvétel.

KEZELÉSÜK

Gócbetegségek feltérképezése, és rákszűrés
Gócbetegségek feltérképezése, és rákszűrés

Talán Ön is hallott már arról, hogy a fogak betegsége - akár egy egyszerű fogszuvasodás is - számos más, sokszor súlyos betegség forrása is lehet. A fog betegségei gyors reakcióra késztetik az emberi szervezetet, és arra ösztönzik azt, hogy megpróbálja kordában tartani a gyulladásos, kóros elváltozású szöveteket az egészségesektől, így képezvén a gócot. Egy ilyen góc, akár éveken keresztül fájdalom-, és tünetmentes. A szűrés azért nagyon fontos, hogy idejében felfedezzék a gócokat, még mielőtt súlyosabb betegségeket idéznének elő a belőlük a véráramba kerülő mérgek által, amelyeket a vér elszállít a létfontosságú szervekhez (tüdő, máj, szív, agy stb.). A fogászati röntgen általános készülékei (orálkamera, intraorális röntgen és panorámaröntgen) alkalmasak az ilyen szűrések elvégzésére. Hangsúlyozzuk, és tanácsoljuk, hogyha valamilyen elváltozást fedez fel az arcán, vagy a szájüregében, azonnal forduljon a Fehér Dent Altatásos Fogászathoz! Legfontosabb itt is a megelőzés, ezért rendszeresen jelenjen meg szűrővizsgálaton!

A fogászati gócok és tüneteik
A fogászati gócok és tüneteik

Számos fogbetegség okozhat gócot a szervezetünkben. Azok a fogak, amelyek elhaltak, szuvasak, mind gócnak tekinthetőek. Kevesen tudják, hogy az állcsontban bent fekvő és előbújni nem tudó bölcsességfogak szintén góccá alakulhatnak. Gócot okozhatnak például a fogágybetegségek is, amelyek rendkívül gyakoriak.

Ennek tünetei a rossz szájszag, duzzadt, vérző íny, valamint az érzékeny fognyak. A fogászati gócok azonban olyan tüneteket is produkálhatnak, amikből nem is gondolnánk, hogy ilyen problémáról van szó. A foltos hajhullás, ízületi gyulladás, bőrkiütések, nőgyógyászati- és prosztataproblémák, valamint a különböző belső szervi betegségek mind utalhatnak arra, hogy a szervezetben góc van. Ilyenkor mindenképp ajánlott fogászati szűrővizsgálaton részt venni!

Bejelentkezés

A modern fogászati röntgen egyéb előnyei

A kép nem hagyományos filmre készül, hanem számítógép segítségével egy monitoron megjeleníthető, ahol különleges nagyítások is elvégezhetők, elősegítve ezzel a gyors, helyszíni kiértékelést, valamint a kisebb elváltozások könnyebb diagnosztizálását. (A mai fogászati röntgen nem szennyezi a környezetünket.) Nem teszi ki az ember szervezetét magas röntgensugárzásnak, sőt indokolt esetben akár állapotos nőről is készíthető velük felvétel, mivel csökkentett sugárdózissal üzemelnek.

 

 

A panorámaröntgen előnyei

A panorámaröntgen nagy előnye, hogy a szájüregben lévő valamennyi fog helyzete áttekinthetővé válik egy felvételen. Több fogon elvégzendő beavatkozás esetében sem kell azokról minden esetben külön, egyesével röntgenfelvételeket készíteni. Fogbeültetések (implantációk) precíz megtervezéséhez elengedhetetlen fontossággal bírnak a különböző röntgenfelvételek, hiszen ilyen kezeléseknél a közvetlen környezet (csont állapota, arcüreg, és idegek elhelyezkedése) is feltérképezhető. Gyökértömések is nagyobb megbízhatósággal készülhetnek, ugyanis a felvételek jobb minőségűek, mint a fogászati röntgen hőskorában voltak. Sokszor elegendő lehet az elektronikus gyökércsatorna bemérő műszer használata is, tehát nincsen szükség fogászati röntgen (panoráma röntgenfelvétel készítésére) alkalmazására sem. A szegedi Fehér Dent Altatásos Fogászatnál a röntgenfelvételeket gyorsan, várakozás nélkül tudjuk elkészíteni, hogy Ön minél hamarabb visszanyerje fogainak egészségét!