Esztétikai Fogászat Szegeden

Din păcate acest articol este disponibil doar în Maghiară și Engleză Americană.

A teljesség igénye nélkül, íme néhány kezelés az esztétikai fogászat területéről:
Fogkőeltávolítás

Az esztétikai fogászat alapkezelésének számít, hiszen a rendelői kezelések előtt minden esetben tanácsos elvégeztetni az ultrahangos fogkőeltávolítást, ám az eredmény megtartásához indokoltnak tűnik a rendszeres időközönkénti (félévenkénti) megismétlése, kiegészítve azt fogpolírozással. A fogíny gyulladását legkönnyebben a fogkő időben történő eltávolításával kerülhetjük el.

Amalgám tömések cseréje

Talán az egyik leggyakrabban kért és elvégzett kisebb beavatkozások egyike, amióta megjelentek az első hírek arról, hogy az amalgámból a higany egy idő után kioldódik, és lerakódik az ember szervezetében, ami az egészségre veszélyes lehet. Az amalgám tömések cseréjének természetesen esztétikai okai is vannak, hiszen önfeledtebben mosolyoghat az ember, ha nem kell arra figyelnie, nehogy előtűnjenek szájüregéből a szürkésfekete ezüstös foltok.

Esztétikus tömés

Amikor a fogszuvasodás még csekély felületen jelentkezik az adott fog felszínén, akkor javasolt az esztétikus, fényre kötő fehér tömés készítése.

Esztétikus porcelán betét

Az esztétikus porcelán betét abban az esetben javasolt, amikor a fogból már egy nagyobb rész hiányzik, és töméssel nem érdemes próbálkozni, mert azzal a fog eredeti formáját már nem lehetne visszaadni.

Fogfehérítés

Számos fogfehérítési lehetőség közül válogathatnak azok, akik ily módon szeretnék fogaikat ragyogó fehérségűre varázsolni. A fogfehérítések két nagy csoportját alkotják a rendelői-, és az otthoni fogfehérítési eljárások. A közhiedelemben sokszor csak ezek a fogfehérítési módszerek jelentik az esztétikai fogászat fogalmát, holott ennél sokkal többről van szó.

Kerámia héj

A kerámia héjak kiváló megoldásai lehetnek a különböző esztétikai problémák ”eltüntetésének”. A héjak felhelyezését megelőzően szükség lehet fogfehérítésre, majd ezt követi a lenyomatvétel, amelyek alapján a fogtechnikai labor elkészíti a személyre szabott héjakat. A kerámia héj alkalmas az esztétikai problémák kezelésére, például elrejthetők vele a fog formai hibái, az elszíneződés és akár a fogak közötti rések is kezelhetők.

Préskerámia korona

A mai modern fogászat már nem alkalmaz töméseket: az rendelőnkben is alkalmazott E-max préskerámiával tökéletesen helyettesíthetők a tömések. Mind szilárdságában, mind esztétikai hatásában és funkcionalitásában is hosszú távon működőképes. Alkalmazásával visszaadhatjuk a fog elvesztett anyagát, vissza tudjuk állítani annak eredeti formáját (csücsök, barázda, fogak közti érinthetőség sokkal pontosabban kivitelezhető), emellett a préskerámia alkalmazásával a szélizáródás (a tömés és fog közötti záródás) is tökéletesen megvalósítható. Ez a fajta kezelés akkor alkalmazható, ha nagyobb hiány van a fogban.

Fájdalommentes gyökérkezelés

Előfordulhat, hogy már nem elegendő az esztétikai kezelés, mert a fog oly mértékben károsodott, hogy mindenképpen gyökérkezelést is alkalmazni kell. Régebben, a legtöbb fogorvoshoz készülő ember úgy tekintett a gyökérkezelésre, mint az egyik legkellemetlenebb fogászati kezelésre, ami csak létezik. Nos, ma már ez a beavatkozás is elvégezhető fájdalom kiváltása nélkül, köszönhetően a korszerű érzéstelenítési eljárásoknak, és érzéstelenítő szereknek, amelyeket az esztétikai fogászat alkalmaz.

Esztétikai Fogászat Szegeden


Tooth replacement without grinding

It is possible to replace lost teeth without grinding down the neighbouring teeth, so we can preserve them. This approach is also very aesthetic.

Ceramic veneers

his technique allows us to make beautiful white teeth that have a nice shape and look like original teeth.

Metal-free crowns

Computers have become useful tools for dentists and dental technicians.  They use computer scanners to fabricate metal-free crowns and bridges made of zirconium-oxide. This is a hard and nearly unbreakable material that has outstanding aesthetics.

Eliminating grey discoloration of the gum

Conventional crowns that contain metals can lead to discolouration and inflammation of the gum around it. The so called shoulder preparation technique can prevent these complications.

Metal allergy

If it is indispensable to use metals to restore your tooth, we perform an allergy test and choose the most suitable metal for you, e.g. gold alloy, after a thorough allergy test.

Temporary tooth replacement

It may take a long time to prepare the final prosthesis, since it requires careful planning and preparation by your dentist and the dental technician. We can fabricate a temporary restoration in the office and place it immediately after tooth removal to provide normal function and aesthetic appearance. Another option is that the technician prepares a temporary restoration within a very short period of time.

Dentists at Fehér Dent are committed to aesthetic solutions.

Aesthetic dentistry has become widespread due to the demand by patients. Conventional dentistry mainly focused on restoration. Aesthetic dentistry provides solutions that can meet the demands of modern people. Proper appearance requires a perfect smile, which means healthy and bright teeth. The methods and materials applied by aesthetic dentistry can fulfil this expectation. esztetikai-fogaszat-szeged

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az, hogy esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat magába foglalja a fogászat teljes spektrumát, ám főként az utóbbi időkben kifejlesztett módszerekről, és az azokhoz használt legújabb anyagokról beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy esztétikai fogászat. A kifejezés inkább egy szemléletbeli változást tükröz, mind a páciens, mind a fogorvos részéről.

Mi ez a változás?

Modern korunk embere törekszik a tökéletes megjelenésre, hiszen nagy a verseny pl. a munkaerőpiacon, ahol általánosságban megfigyelhető, hogy előnyben van egy-egy munkahely megszerzésénél az a jelölt, akinek a kinézete kellemesebb, mint a vetélytársaké. A megnyerő külsőt számos tényező befolyásolja, fontos az öltözet, az ápoltság, és természetesen a megnyerő mosoly és az egészséges fogsor is, amely sok esetben lehet döntő jelentőségű. A személy egyéniségéhez legjobban illő, egyedi, és esztétikus megjelenést kölcsönző mosoly - amelyhez a fogazat állapota nagymértékben hozzájárul - ma már tervezhető, felépíthető.

Mit foglal magában ez a tervezési folyamat?

A fogorvos pontosan ismeri azokat a kritériumokat, amelyek az alapját jelentik a szép, és tökéletes mosolynak. Az esztétikai fogászat, - vagy más néven kozmetikai fogászat - pontosan felállított szabályrendszer alapján, az abban leírtak helyes alkalmazásával éri el, hogy a páciens fogazatát valóban látványos és esztétikus módon állítsa helyre. A kezelés folyamata több fázisból áll, melyek egymásra épülnek.

Mi az első lépés a kezelés megkezdésekor?

Az első lépés, hogy meghatározzuk azt az okot, amiért a páciens nem elégedett a mosolyával, fogaival. Erről magának a páciensnek is lehet véleménye, valamilyen kívánsága, amiket figyelembe kell venni. Ezután fogászati szempontból értékeljük a páciens fogazatát, a fogak szájüregi elhelyezkedését, méreteiket, arányosságukat. A kapott eredmények összevetésre kerülnek az arcformával és az ajkak vonalaival, azaz indulhat a tervezés, amely a legfontosabb része az újraépítési folyamatnak. A tervezéshez nyújt fontos segítséget a digitális képrögzítés, ami azt jelenti, hogy a fogorvos különböző nézeti szögekből, eltérő nagyításokkal fotókat készít a fogakról. Ebből a kezdeti állapotból kiindulva a fogorvos megtervezi az új megjelenést, amit megfelelő eszközök (pl. számítógépes látványterv stb.) segítségével a páciens számára láthatóvá tesz. Változtatásokat, finomításokat többször is lehet végrehajtani. Miután a pácienssel közösen elfogadják a megvalósítandó kész tervet - elkezdődhetnek a kezelések, és a szükséges laboratóriumi munkák. A módszer kissé hosszadalmasnak tűnhet, ám megéri a türelmet, mert így biztosan az a végeredmény születik majd, amelyet a páciens elképzelt magának. A fogazaton, esetleg az arc egyes területein (pl. arccsonton), vagy az ajkakon végrehajtott változtatás egy olyan új megjelenést ad az arcának, a mosolyának, amelyekkel magabiztosabban, egészségesebben, és sikeresebben élheti tovább az életét. Az esztétikai fogászat keretein belül használt technikák magas színvonalú szakmai tudást, és precízséget igényelnek a fogorvos részéről. Az esztétikai fogászat egyik legfőbb jellemzője, hogy fémek, és azok ötvözeteinek használata nélkül lehetővé teszi az eredeti fogakkal teljesen megegyező kinézetű, így hatásukban is természetes fogpótlások kivitelezését. A felhasználásra kerülő alapanyagok nyugodtan alkalmazhatók a fémallergiában szenvedő pácienseknél is. Leggyakoribb alkalmazási terület pl. a meglévő amalgám tömések cseréje esztétikus fehér tömésekre.