Stomatološki rendgen

Ne morati ići na drugo mesto da se napravi rendgen. Kod nas imate i ovu uslugu. Posedujemo najmodernije rendgen aparate i mogućnost analize snimaka.

Današnje moderne stomatološke klinike poseduju ova tri aparata:

  • intraoralna kamera (skraćeno oralkamera)
  • intraoralni rendgen uredjaj
  • panorama rendgen uredjaj
Fényképfelvételek készítése orálkamerával

A szájüregen belüli felvételek készítéséhez nyújt hatásos segítséget az orálkamera, aminek használatával a szájüreg belsejében bárhol, bármit digitális úton rögzíthetünk. Pl. a kezelések megkezdése előtti állapotát, helyzetét a páciens fogainak, annak érdekében, hogy a későbbiekben az, összehasonlítható legyen a kezelés utáni végeredménnyel. Az elkészített felvételek igény szerint kinyomtathatók, vagy digitális adathordozón (CD) rögzíthetők.

Röntgenfelvételek készítése intraorális röntgenkészülék segítségével

Azokban az esetekben érdemes használni, amikor a panorámaröntgen nem szolgáltatná pontosan az elvárt eredményt, vagy nem is indokolt, hiszen pl. kifejezetten egy, vagy két fog vizsgálatáról van csupán szó.

Panoráma röntgenfelvétel készítése

A panoráma röntgenkészüléknek akkor vesszük hasznát, amikor egyszerre több mindenről szeretnénk információkhoz jutni, hiszen az így készített felvételeken, a fogazaton kívül látszódnak még az állcsontok, és az arc-melléküregek is - a bennük lévő esetleges kóros elváltozásokkal együtt. Segítségével vizsgálat tárgyává tehetők a még elő nem tört fogak is. Rákszűrést is végezhetünk, mivel a felvételeken jól elkülöníthetőek a kóros képletek.

Teljes koponyafelvétel (egy, vagy kétoldali)

Leginkább fogszabályozó kezeléseknél készítendő ilyen jellegű röntgenfelvétel.

KEZELÉSÜK

Gócbetegségek feltérképezése, és rákszűrés
Gócbetegségek feltérképezése, és rákszűrés

Talán Ön is hallott már arról, hogy a fogak betegsége - akár egy egyszerű fogszuvasodás is - számos más, sokszor súlyos betegség forrása is lehet. A fog betegségei gyors reakcióra késztetik az emberi szervezetet, és arra ösztönzik azt, hogy megpróbálja kordában tartani a gyulladásos, kóros elváltozású szöveteket az egészségesektől, így képezvén a gócot. Egy ilyen góc, akár éveken keresztül fájdalom-, és tünetmentes. A szűrés azért nagyon fontos, hogy idejében felfedezzék a gócokat, még mielőtt súlyosabb betegségeket idéznének elő a belőlük a véráramba kerülő mérgek által, amelyeket a vér elszállít a létfontosságú szervekhez (tüdő, máj, szív, agy stb.). A fogászati röntgen általános készülékei (orálkamera, intraorális röntgen és panorámaröntgen) alkalmasak az ilyen szűrések elvégzésére. Hangsúlyozzuk, és tanácsoljuk, hogyha valamilyen elváltozást fedez fel az arcán, vagy a szájüregében, azonnal forduljon a Fehér Dent Altatásos Fogászathoz! Legfontosabb itt is a megelőzés, ezért rendszeresen jelenjen meg szűrővizsgálaton!

A fogászati gócok és tüneteik
A fogászati gócok és tüneteik

Számos fogbetegség okozhat gócot a szervezetünkben. Azok a fogak, amelyek elhaltak, szuvasak, mind gócnak tekinthetőek. Kevesen tudják, hogy az állcsontban bent fekvő és előbújni nem tudó bölcsességfogak szintén góccá alakulhatnak. Gócot okozhatnak például a fogágybetegségek is, amelyek rendkívül gyakoriak.

Ennek tünetei a rossz szájszag, duzzadt, vérző íny, valamint az érzékeny fognyak. A fogászati gócok azonban olyan tüneteket is produkálhatnak, amikből nem is gondolnánk, hogy ilyen problémáról van szó. A foltos hajhullás, ízületi gyulladás, bőrkiütések, nőgyógyászati- és prosztataproblémák, valamint a különböző belső szervi betegségek mind utalhatnak arra, hogy a szervezetben góc van. Ilyenkor mindenképp ajánlott fogászati szűrővizsgálaton részt venni!

Цхецк-ин

What are the advantages of modern dental X-rays?

We do not use conventional films, the images are recorded on a computer and projected to a monitor. This allows us to magnify the image and make immediate diagnosis of even a small problem. Modern dental X-ray is environmental friendly and does not expose the human body to excessive radiation. If it is necessary, it is safely performed on pregnant women thanks to the reduced amount of radiation.

What are the advantages of panoramic X-rays?

The biggest advantage of panoramic X-rays is that we can see the position of all teeth on a single image. In case we perform treatment on more than one tooth, we do not need separate X-rays of each tooth. Precise planning of implants also requires various X-rays, because careful evaluation of the nearby structures (condition of the bone, exact location of sinuses and nerves) is crucial. Root canal treatment is facilitated by X-rays, since the quality of modern images is much better than that of earlier X-ray pictures. In many cases it is enough to use an electronic root canal measuring device and there is no need for an X-ray. At Fehér Dent Aesthetic Dental Clinic we can take X-rays without delay and start restoring the health of your teeth immediately.