A fogszabályozás új dimenziója: a Pitts 21 rendszer, avagy a hollywoodi mosoly titka

Amennyiben nem csak sorba szeretné rendezni a fogait, hanem egy hollywoodi mosolyt is szeretne akkor a Pitts 21 önligírozó brackett rendszert önnek találták ki. Dr. Tom Pitts, amerikai fogszabályozó szakorvos fejlesztette ki, aki az Ortho Classic klinikai igazgatója, pályafutása során több mint 50 ezer pácienst kezelt. Ma egyértelműen őt tartják az első számú fogszabályozó szaktekintélynek a világon.

Pontosan ezért használjuk előszeretettel ezt a legmodernebb technológiát, hiszen nem létezik ennél jobb módszer a világon. Fontos tudni, hogy egy ilyen összetett kezelésnél megfelelő orvost válasszon a páciens, mert a kezelés sikeressége nagymértékben múlik a megfelelő tervezéstől és a tapasztalt, lelkiismeretes szakembertől. Ha nem akar esélyt se adni a csalódásnak, kidobott pénznek és időnek, akkor válasszon minket, akik kifejezetten fogszabályzásra specializálódtak! Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk elsődleges a páciens elégedettsége mellett a barátságos és vidám légkör, hogy élmény legyen fogorvoshoz járni!

 

Kinek ajánljuk?

 • Aki a ma létező legpontosabb és leggyorsabb kezelési eredményt szeretné elérni a legmodernebb eszközökkel.
 • Aki a fogszabályozás közbeni komfortot maximalizálni, míg a fájdalmat minimalizálni szeretné.
 • Biztonságosan – kockázatok növelése nélkül – szeretné elérni a leggyorsabb kezelési időt.
 • Az elérhető végeredményben a legkevesebb kompromisszumot szeretné megengedni.
 • Legfontosabb nem csak sorba szeretné rendezni a fogait, hanem egy hollywoodi mosolyt is szeretne.

Az általa kifejlesztett rendszer a ma elérhető legmodernebb fogszabályozó. Sajátossága, hogy a hagyományos elven működő rögzített készülékekkel ellentétben nem gumi vagy drótelemekkel történik a fogakat összekötő ív rögzítése a bracketekben, hanem passzív önzáró bracketek és tubusok vannak, amelyeket retesz-szerűen lehet nyitni és zárni. Protokolljai révén nem csak a szabályos fogazat elérése a cél, hanem az alsó és felső állkapcsok egymáshoz pozícionálása is, így az az egész arc arányosságát is figyelembe veszi.

A készülék gyártási és tervezési technológiájának köszönhetően akár 250 százalékkal növelheti a fogmozgatás pontosságát, így kevesebb utóállításra van szükség, vagyis a kezelés lerövidíthető. A brackettek kisebbek, tehát a páciens számára kényelmesebbé válik a viselés. Ráadásul különleges anyagának köszönhetően, jóval kisebb erővel kell hatni a fogakra mozgatáshoz, mint a hagyományos készülékek esetében. Ez pedig azt eredményezi, hogy a páciens a kezelés közben kevesebb fájdalmat és kellemetlenséget érez.

Összességében ezzel az eljárással az átlagos fogszabályzások az eddigi 15 helyett már 9 hónap alatt befejezhetők, a páciens kevesebb kellemetlenséget érez, a végeredmény pedig esztétikusabb és pontosabb lesz.

Mivel másabb ez a rendszer a ma kapható bármelyik más fogszabályozó rendszerhez képest?

1. A bracketeknek köszönhetően:
1. A bracketeknek köszönhetően:
 1. Kisebb méretű bracketek -> fokozódik a páciens kényelme
 2. A precíziós gyártási technológiának és a tervezésnek köszönhetően 100-250% fokozódik a fogmozgatás pontossága, ezáltal kevesebb utóállítás szükséges a kezelés végén -> 5-6 hónappal csökken a kezelési idő
 3. Korai 3 dimenziós kontroll a fogmozgatás felett, 64%-kal hamarabb érhető el fogmozgatás a tér minden irányában -> 5-6 hónappal csökken a kezelési idő
2. Az ultralágy íveknek köszönhetően:
2. Az ultralágy íveknek köszönhetően:
 1. Speciális Pitts Broad ív forma miatt a fogívek maximális tágítása érhető el, nagyobb biztonság mellett -> biztosabban elkerülhetőek a foghúzásos kezelések; a széles fogív miatt még több fog válhat láthatóvá mosolygás közben
 2. Az új ötvözetnek köszönhetően 30-40%-kal kisebb erőkkel lehet hatékonyabb fogmozgatást végezni -> 5-6 hónappal csökken a kezelési idő és jelentősen csökken a kezelés közben tapasztalható fájdalom és a mellékhatások valószínűsége
 3. A kontrolláltabb erőleadás miatt 6 hetente lehet íveket cserélni (a DAMON 8 hetes intervallumai helyett) -> 5-6 hónappal csökken a kezelési idő
3. A kezelési protokolloknak köszönhetően:
3. A kezelési protokolloknak köszönhetően:
 1. A fogszabályozás már felnőttkorban sem arról szól, hogy csupán sorba rendezzük a fogakat, hanem az alsó/felső állkapocs egymáshoz való viszonyát is képesek vagyunk javítani (foghúzások vagy állcsont műtétek nélkül).
 2. Arc és mosolyesztétikai szempontok maximális figyelembevételével készülnek a kezelési tervek, ezáltal nem csak szabályos fogazatot, hanem esztétikusabb mosolyt is ki tudunk alakítani. (forrás: Pitts 21 hivatalos oldala fordítás)
Bejelentkezés

Természetesen mivel tudjuk, hogy a Pitts 21 rendszert választó pácienseink csak a legtökéletesebb eredményt tartják elfogadhatónak, fogszabályozásuk során szükség esetén nem csak a készülékre hagyatkozunk, hanem fogkontúrozást is végzünk és amennyiben szükséges ínyplasztika is követheti a kezelést a tökéletes eredmény érdekében. A sorba állított fogakról ugyanis sok esetben kiderül, hogy nem megfelelő alakúak, netán ferde a metszőélük, ez pedig megbonthatja a mosolyvonal tökéletességét.

A mosolytervezés másik eszköze az úgynevezett sztrippelés, mely a fogak közötti, egymás felé néző fogfelületekből történő elvételt jelenti. Főleg frontfogaknál alkalmazzuk, de történhet ilyen beavatkozás az oldalsó fogak területén is. Mindkét eljárás során a fogzománc felszínéből veszünk el minimális mennyiséget (kb 0,5 mm) amennyiben ez szükséges. Ez ijesztően hangozhat, de a fogakra nem ártalmas, az eljárás pedig nem fájdalmas.

Próbálja ki a fogszabályozás teljesen új dimenzióját, válassza a Pitts 21 rendszert rendelőnkben.