“Láthatatlan” fogszabályozás

Ha nem szeretne hagyományos fogszabályzót, akkor érdemes láthatatlan fogszabályzót választani!

  • Kevesebb és rövidebb ideig tartó fogászati ellenőrzés szükséges a klasszikus fogszabályzáshoz képest
  • Fogászati szkennerrel veszünk 3D lenyomatot, így nincs kellemetlenség vagy fulladás érzet
  • A 3D lenyomat segítségével számítógéppel megtervezhető a kezelési idő
  • Az átlátszó, személyre tervezett sínek bármikor ki- és behelyezhetőek, így nem zavarnak az étkezéseknél
  • Esztétikus, átlátszó speciális anyagból készülnek a sínek, ezért szinte észrevehetetlen mások számára, ráadásul kényelmesebb a hagyományos fogszabályzókhoz képest
  • A Fehér Dentnél tapasztalt fogszabályzó szakorvos látja el és amennyiben szükséges más kezelés a fogszabályozáshoz, úgy minden ellátást egy helyen megkaphat

A fogszabályozás nem csak esztétikai megoldás, hiszen csökkenti a fogak elvesztésének esélyét és a megfelelő harapás segíthet hosszútávon számos fogászati beavatkozást is elkerülni.

Az egyik legfőbb előnye, hogy a fogászati székben töltött idő töredéke a hagyományos fogszabályozással szemben, hiszen a páciens akár magának is cserélheti a síneket 10-14 naponta. Emiatt a fogorvosi kontrollvizsgálatok rövidebbek és elég 4-6 hetente ellenőrzésre járni.

Nemzetközi elismertséget az utóbbi 20 évben szerzett magának az ún. láthatatlan fogszabályozás. A világon már több millió embernek szépült meg a mosolya ezzel a technikával ezzel is bizonyítva biztonságát és hatékonyságát. Ismertsége és népszerűsége azóta is folyamatosan növekszik. Egyre többféle technikai megoldás születik, és ennek köszönhetően mára odáig fejlődött a terület, hogy szinte valamennyi rendellenesség kezelésekor alkalmazhatunk láthatatlan fogszabályozó készüléket.

Fontos tudni, hogy egy ilyen összetett kezelésnél megfelelő orvost válasszon a páciens, mert a kezelés sikeressége nagymértékben múlik a megfelelő tervezéstől és a tapasztalt, lelkiismeretes szakembertől. Fogszabályozó szakorvosunk méri fel, hogy alkalmas-e a páciens az átlátszó fogszabályzó kezelésre. Amennyiben az esetet túl komplexnek ítéli meg munkatársunk, úgy a láthatatlan fogszabályzó helyett rögzített fém fogszabályzót javasolhat a sikeres kezelés érdekében. Ha nem akar esélyt se adni a csalódásnak, kidobott pénznek és időnek, akkor válasszon minket, akik kifejezetten fogszabályzásra specializálódtak! Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk elsődleges a páciens elégedettsége mellett a barátságos és vidám légkör, hogy élmény legyen fogorvoshoz járni!

”Láthatatlan” fogszabályozás

A “láthatatlan” fogszabályzóval bátran mosolyoghat!

  • Az átlagos kezelés hossza 12 hónap, de az eset összetettségétől függően ez lehet rövidebb, akár 3-6 hónap is, vagy akár hosszabb, 18-24 hónap is. A 3D tervezésnek köszönhetően pácienseink még a kezelés megkezdése előtt megtudhatják, hogy korulbelul mennyi időt fog igénybe venni a fogszabályozás.
  • Fontos, hogy a síneket naponta legalább 22-23 órát kell hordani a hatékony kezelés érdekében! Emiatt a síneket csak étkezéskor ajánlott kivenni. Ellenkező esetben a kezelési idő meghosszabbodik.
  • Számos enyhe vagy közepesen súlyos szabálytalanság esetén alkalmazható, mint például torlódott fogak, rések a fogak között, elcsúszott középvonal, bulldog harapás, nyitott- vagy mélyharapás. Amennyiben olyan súlyos harapási rendellenességgel fordul hozzánk, ami már nem kezelhető a láthatatlan fogszabályzó segítségével, úgy fogszabályzó szakorvosunk tud alternatívát javasolni.

Rendelőnkben továbbá a nyelv felöli, “belső” fogszabályozást is választhatja páciensünk. Ebben az esetben a fogsor belső felületére kerül a fogszabályozó, így az kevésbé látszódik a hagyományos készülékekhez képest.

A láthatatlan fogszabályzóknál is fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása, illetve továbbra is kötelező a fogszabályozó kontrollokon való részvétel.

A kezelés után ugyanúgy szükséges lehet a retenciós készülék viselésére.

Érdeklődjön a láthatatlan fogszabályzóról a Fehér Dent Altatásos Fogászatnál Szegeden!

Kezelésük

A láthatatlan fogszabályzó átlátszó, speciális anyagból készült sín.

Étkezések előtt kivehető és könnyedén megtisztítható.

Bejelentkezés