“Láthatatlan” fogszabályozás

Nemzetközi elismertséget az utóbbi 10 évben szerzett magának az ún. láthatatlan fogszabályozás. Természetesen arról van csak szó, hogy a készülék úgy illeszthető a szájba, hogy az nem fog látszódni a külső szemlélők számára. Ismertsége és népszerűsége azóta is folyamatosan növekszik. Egyre többféle technikai megoldás születik, és ennek köszönhetően mára odáig fejlődött a terület, hogy szinte valamennyi rendellenesség kezelésekor alkalmazhatunk láthatatlan fogszabályozó készüléket.

Fontos tudni, hogy egy ilyen összetett kezelésnél megfelelő orvost válasszon a páciens, mert a kezelés sikeressége nagymértékben múlik a megfelelő tervezéstől és a tapasztalt, lelkiismeretes szakembertől. Ha nem akar esélyt se adni a csalódásnak, kidobott pénznek és időnek, akkor válasszon minket, akik kifejezetten fogszabályzásra specializálódtak! Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk elsődleges a páciens elégedettsége mellett a barátságos és vidám légkör, hogy élmény legyen fogorvoshoz járni!

A készülékeknek két fő csoportja létezik:

  • Az egyik csoportba a fogak nyelv felőli oldalára helyezhető, kivehető készülék tartozik,
  • míg a másikba a rögzített készülékek sorolhatók, amely esetén a hagyományos, a fogsor felszínére ragasztott készülék helyett a fogsor belső felületére kerül a fogszabályozó.  Utóbbin belül több megoldás és kezelési módszer is ismert.

Rendelőnkben a szakma egyik legújabb és legjobb szerkezetét, a jelenleg bevált és kedvező árfekvésű STB (lágy erőkkel dolgozó) készüléket alkalmazzuk.

Utóbbi módszer nagy előnye, hogy nincs szükség külön laboratóriumi (főleg külföldi) előkészítésekre. Így speciális szaktudással és felszereléssel a páciens egyéni igényeinek megfelelően helyezzük fel a sablont, majd a fémíveket, végül lekerekítjük a felületeket. Ennek célja, hogy egy hét alatt hozzászokjon a beteg, így evés és beszéd közben egyáltalán ne zavarja. Rendelőnkben elvégezzük a laboratóriumi programozást, ezt követően rendszeresen, 4-5 hetente ellenőrzésre hívjuk vissza a pácienst. A kezelés időtartama – esettől függően – általában 3-18 hónap, ami akár két évvel rövidebb is lehet, mint a hagyományos eljárás során.

”Láthatatlan” fogszabályozás

A “láthatatlan” fogszabályzóval bátran mosolyoghat!

A láthatatlan fogszabályzó egy hatásos újdonság, amely minden eddiginél esztétikusabb hatást kelt, így tökéletesen alkalmazkodik a páciens életviteléhez. Nem kell többé aggódnia, hogy mosolygásnál előnytelenül fog mutatni a fogszabályzó, hiszen az teljesen láthatatlan. A hagyományos, ”külső” fogszabályozóval szemben a bracket-eket a páciens fogaira (egyénileg) kell kialakítani, hiszen a fogak belső felszíne nagyobb diverzitást mutat. Ezzel a fogszabályozási megoldással nem szükséges várnia arra, hogy a készüléktől megszabadulhasson és megmutathassa fogait, hiszen azokat nem takarják drótok. Ráadásul ez a módszer is ugyanolyan eredményes, akár a hagyományos fogszabályozás, továbbá ugyanazok az elvek és szabályok vonatkoznak rá:

  • Fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása, melyhez a fogszabályzó kezeléshez kialakított speciális fogkefe és fogköz tisztító kefe lehet a páciens segítségére.
  • Kötelező fogszabályozó kontrollokon való részvétel.
  • A belső készülék lekerülése után ugyanúgy szükséges a retenciós készülék viselése.

Érdeklődjön a láthatatlan fogszabályzóról a Fehér Dent Altatásos Fogászatnál Szegeden!

Kezelésük

Előtte

Utána

Bejelentkezés