Dr. Fehér Judit

Dr. Fehér Judit

konzerváló és fogpótlástan, fogszabályozó szakorvos

  • 1989 Fogorvosi diploma
  • 1991 Fog- és szájbetegségek szakvizsga
  • 1993 Fogászati implantológia magánrendelő Szegeden
  • 1997-2000 Gyakornok a SZOTE fogszabályozó osztályán
  • 2001.11.20. Fogszabályozó szakvizsga
  • 2002.06.19.-20. Straumann ITI implantológiai tanfolyam
  • 2004 Konzerváló fogászati és fogpótlástan szakvizsga
  • 2006.09.29.-10.01. Camlog implantológiai tanfolyam

 

Beszélgetés Dr. Fehér Judittal az altatásos fogászatról

Munkám során rengetegszer találkozok olyan páciensekkel, akik félnek fogorvoshoz járni. Ők akár évekig is képesek halogatni, hogy felkeressenek egy rendelőt. A rettegő gyermekeket pedig még a felnőtteknél is nehezebb rávenni egy-egy vizsgálatra – mesélte Dr. Fehér Judit.

Az altatás előnye, hogy egyetlen alkalommal minden fogászati kezelés elvégezhető véglegesen, ami szükséges. Nem kell újra és újra átélnie a stresszt, amit fogorvos-látogatás előtt érez, hiszen minden gondját egyszerre, fájdalommentesen orvosoljuk, ráadásul mindebből semmire nem fog emlékezni.

A kisgyermekek korukból és esetleges rossz emlékeikből adódóan nehezebben kommunikálnak fogászati problémáikról, ezért a szülők támogatása elengedhetetlen. Ha az altatásos fogászati kezelést választjuk számukra, gyermekünk nem érez fájdalmat, nem hallja az ijesztő hangokat és nem látja az a számára rémisztőnek tűnő eszközöket, csupán átalussza a kezelést. Így nagy valószínűséggel a legközelebbi kezelésre már bátran érkezik rendelőnkbe.

Ezt a kezelési módot javasoljuk azon felnőttek számára is, akik hajlamosak halogatni a nagyobb kezeléseket, vagy bármilyen okból félnek fogorvoshoz járni. A kezelés előtt felmérjük páciensünk összes fogproblémáját és mindent egyszerre elvégzünk, amit lehet, így további kezeléseken sem kell részt venniük.

Az altatásos fogászat már akár másfél éves kortól alkalmazható. Megkönnyíti azon páciensek életét, akiknek több problémájuk is van és idő hiányában, vagy mert félelmeik miatt nem szeretnének többször is kezelésre jönni, egy látogatás alkalmával el szeretnének intézni mindent a fogorvosnál. Az altatás mellett történő fogászati kezeléseket mindenkinek ajánljuk. Nincs rossz érzés, nincs rossz emlék, csak megspórolt idő és fájdalommentes kezelés.